LYCKA: NÅGOT SOM ÄR VÄRT ATT DELA

MADRID I SPANIEN
20 mars 2022

Volontärer från Vägen till lycka-grupper i Spanien når ut till sina samhällen för att förbättra livskvaliteten.

På Internationella lyckodagen anslöt sig volontärer från Vägen till lycka-grupper i Spanien till likasinnade människor världen över som firade dagen genom att dela detta häfte i sina grannskap och på de livligt trafikerade gatorna i sina städer.

Volontärer i Spanien delar med sig av Vägen till lycka för att hjälpa andra att förbättra kvaliteten på sina liv.

De uppmuntrade dem som fick häftena att ge exemplar till vänner vars lycka är viktig för dem. Och de bjöd in dem att göra en gratis onlinekurs på Vägen till lycka-stiftelsens webbplats.

”Sann glädje och lycka är värdefullt” är de inledande orden i Vägen till lycka, en guide till ett bättre liv baserad på sunt förnuft, skriven av författaren och människovännen L. Ron Hubbard 1981. För över 200 år sedan skrev Thomas Jefferson USA:s oavhängighetsförklaring, där strävan efter lycka togs med som en obestridlig rättighet. Och år 2011 upprepade FN:s generalförsamling dessa begrepp genom att anta en resolution som erkänner lycka som ett ”grundläggande mänskligt mål”.

De förnuftsbaserade levnadsreglerna i Vägen till lycka tilltalar alla, både de som ansluter sig till en viss religion och även dem utan någon särskild tro.

Men finns det ett sätt att uppnå lycka – ett verktyg med vilket man kan garantera eller förbättra sina chanser att uppleva detta eftertraktade tillstånd? Det är syftet med Vägen till lycka och anledningen till att häftet har inspirerat till en internationell rörelse.

”Lycka ligger i att ägna sig åt meningsfulla verksamheter”, skrev L. Ron Hubbard i epilogen till Vägen till lycka, en bok som innehåller 21 grundläggande principer eller levnadsregler. Dessa ”visar vägen till ett mindre farligt och lyckligare liv”.