INLEDER DET NYA ÅRET PÅ RÄTT VÄG

INTERNATIONELLT
31 december 2021

För att inleda det nya året på rätt väg kommer Vägen till lycka, en guide till ett bättre liv baserad på sunt förnuft, inte bara att hjälpa dig att hålla fast vid dina nyårslöften utan även bana vägen till ett mer anständigt och lyckligare liv genom dess 21 levnadsregler.

En undersökning från 2021 avslöjar en häpnadsväckande statistik: Nästan 50 procent av de som är i fasta relationer medgav att de har varit otrogna mot sin partner, vilket resulterar i att 1,5 miljoner människor skiljer sig varje år och ger USA världens tredje högsta skilsmässofrekvens.

Men otrohet är bara ett av offren till följd av moralförfall. Mer än 3 300 inbrott äger rum i USA varje dag. Och ännu dystrare är att över 100 000 amerikaner dog av drogöverdos under de 12 månaderna fram till april 2021.

Volontärer och samhällsaktivister i Portland ökar medvetenheten om levnadsregel 8, ”Mörda inte”, från Vägen till lycka.

Även om en person skulle kunna tro att ”det här skulle aldrig falla honom in”, att han ”aldrig skulle vara otrogen mot sin partner” eller ”testa droger”, kan miljön snabbt leda en in i en omoralisk livsstil.

För att inleda det nya året på rätt väg kommer Vägen till lycka, en guide till ett bättre liv baserad på sunt förnuft, inte bara att hjälpa dig att hålla fast vid dina nyårslöften utan även bana vägen till ett mer anständigt och lyckligare liv genom dess 21 levnadsregler.

Vilka är de?

  1. Sköt om dig. Se till att få vård när du är sjuk. Håll din kropp ren. Vårda dina tänder. Ät ordentligt. Få ordentligt med sömn. Detta är enkla steg för att garantera en hälsosam livsstil.

  2. Var måttlig. Använd inte skadliga droger och drick inte omåttligt med alkohol. Att göra det förstör en fysiskt, drar ner en mentalt och öppnar dörren till olyckor och problem. Istället kan du ägna dig åt aktiviteter som är trygga och som gör dig lycklig.

  3. Var inte promiskuös. Stundens begär kan bli livslång bedrövelse. Skapa istället en trogen, stabil, rolig och glädjande relation med din partner.

  4. Älska och hjälp barn. Att uppfostra ett barn i dagens samhälle är ingen lätt uppgift. Barn behöver kärlek och hjälp för att klara sig.

  5. Hedra och hjälp dina föräldrar. Även om det kan vara svårt att förstå sina föräldrar, är de de enda man har. Hjälp dem med deras behov och respektera dem.

  6. Föregå med gott exempel. Du kan påverka andra på ett bra eller dåligt sätt. Påverka dem på ett positivt sätt genom att föregå med gott exempel.

  7. Eftersträva att leva sanningsenligt. Tycker du om att andra ljuger för dig? Förmodligen inte. Att ljuga leder till misstag och kaos. Var sanningsenlig och ge korrekt information.

  8. Mörda inte. Vägen till lycka inbegriper inte att mörda eller att dina vänner, din familj, eller du själv blir mördad. Stöd varje bevisat effektivt program som tar itu med detta hot mot Mänskligheten.

  9. Gör inget olagligt. När du gör något olagligt, litet eller stort, utsätter du dig själv för fara och försvagar ditt försvar. Det är lätt att helt enkelt följa gruppens regler och sedvänjor.

  10. Stöd en regering som är till för och verkar för hela folket. När en regering arbetar till förmån för hela folket borde den stödjas så mycket det går.

  11. Skada inte en välvillig person. Skydda och stöd välvilliga personer, eftersom de är samhällets stöttepelare.

    Vägen till lycka-volontärer från Los Angeles föregår med gott exempel genom att tillämpa levnadsregel 12, ”Skydda och förbättra din miljö”, från Vägen till lycka.
  12. Skydda och förbättra din miljö. För att uppnå lycka och hög moral, måste man vara i stånd att operera i en trevlig omgivning. Ha ett vårdat yttre, ta hand om ditt eget område och planeten.

  13. Stjäl inte. När man inte respekterar äganderätten till saker och ting, är det man äger och har i fara. Skaffa värdesaker på ett ärligt sätt.

  14. Var värdig förtroende. Om du lovar något, håll fast vid det. Om du säger att du kommer att göra något, gör det. Var någon som är pålitlig som människor kan räkna med.

  15. Fullgör dina förpliktelser. Ekonomiska, moraliska eller sociala förpliktelser kan vara en börda för många människor. Om du hamnar i en sådan situation, skaffa dig inte fler förpliktelser, utan fullgör istället den ena efter den andra.

  16. Var flitig. En del människor tror att arbete är orsaken till deras problem. Men få är olyckligare än de som lever ett meningslöst, overksamt och tråkigt liv. Hög moral uppstår genom resultat.

  17. Var kompetent. Titta. Lär. Öva. Din överlevnad, såväl som andras, beror på din kompetens och andras kompetens.

  18. Respektera andras religiösa övertygelser. Det förflutna är fyllt med krig, mord och brott som underblåstes av religiös intolerans. Var tolerant mot andras religioner och skapa en fredlig miljö.

  19. Försök att inte göra sådant mot andra som du inte skulle vilja att de gjorde mot dig. Man kan inte uppnå lycka och överlevnad genom att begå skadliga handlingar mot andra.

  20. Försök behandla andra på samma sätt som du skulle vilja att de behandlade dig. Detta har i alla tider varit känt som den gyllene regeln.

  21. Blomstra och lyckas. Har du någonsin varit i närheten av människor som försöker trycka ner dig? Sättet att besegra dem är att blomstra och lyckas.

Vägen till lycka är till för alla och leder till en mer anständig och moralisk livsstil.

Dessa 21 levnadsregler är enkla och lätta att följa. Inled det nya året på rätt väg genom att tillämpa en av dem varje dag tills du kan följa dem alla.

Skaffa ett eget exemplar av Vägen till lyckavagentilllycka.org/beställ och påbörja din egen resa till lycka nu.

Internationella Vägen till lycka-stiftelsen är en sekulär välgörenhetsorganisation som samordnas av Association for Better Living and Education International (ABLE), en organisation som arbetar för att lösa de stora missförhållandena i samhället som droger, kriminalitet, analfabetism och omoral utgör. Scientology Kyrkan och dess församlingsmedlemmar stödjer stolt ABLE och alla dess samhällsförbättrande grupper.