NYHETERÅTERSTÄLLER HEDER OCH SJÄLVRESPEKT

LYCKA OCH NYTT HOPP FÖR SYDAFRIKANER

LYCKA OCH NYTT HOPP FÖR SYDAFRIKANER
LYCKA OCH NYTT HOPP FÖR SYDAFRIKANER
LYCKA OCH NYTT HOPP FÖR SYDAFRIKANER
Lyckliga sydafrikaner (överst) vid presidentinstallationen med sina egna exemplar av Vägen till lycka; (ovan) frivilliga gör sig redo att dela ut häften och polisen ansluter sig.
70 000 exemplar av Vägen till lycka-häften skapar en incidentfri och lycklig sydafrikansk presidentinstallation.

Under sitt installationstal 25 maj 2019 lovade Sydafrikas president, Cyril Ramaphosa, att ta itu med korruptionen och blåsa nytt liv i landets vacklande ekonomi. För att hjälpa honom att uppnå sina mål och säkerställa ett fredligt firande delade frivilliga och poliser ut hela 70 000 exemplar av Vägen till lycka till dem som strömmade in i Pretoria för att vara en del av denna historiska händelse.

Temat för installationen var: ”Tillsammans firar vi demokrati: förnyelse och tillväxt för ett bättre Sydafrika.” Eftersom evenemanget hölls på en stor offentlig plats för första gången – i Loftus Versfeld-stadion istället för de vanliga Union Buildings – var man särskilt mån om att upprätthålla lugnet. Då polisen var medveten om lugnet som Vägen till lycka skapar bad de uttryckligen att häften skulle delas ut.

Frivilliga lade gärna manken till för att bidra till utdelningsansträngningen. De samlades kvällen innan det stora evenemanget och gjorde sig redo att sprida budskapet om de 21 levnadsreglerna till allmänheten. Häften delades ut till deltagarna under hela natten när de anlände från runtom i landet med buss, med några som kom så tidigt som 03.00 för att få en sittplats i stadion.

Herr Ramaphosa blev invald i maj och tillträde sin position 2018 när den tidigare presidenten Jacob Zuma avgick medan anklagelser om korruption grasserade. Ramaphosas kampanj baserades på en plattform av ärlig regering och sociala reformer.

”Det är dags för oss att skapa framtiden vi längtar efter”, sade han till publiken på tiotusentals människor som hade samlats på stadion. ”Det är genom våra handlingar nu som vi kommer att avgöra vårt öde.”

Då han mycket väl visste att han valdes med ”ett uppdrag att bygga en nation grundad på social rättvisa”, betonade Ramaphosa vikten av att ”möta varandra med heder, värdighet och respekt”.

Samma ideal speglas i sidorna i Vägen till lycka: En guide till ett bättre liv baserad på sunt förnuft, skriven av författaren och människovännen L. Ron Hubbard. Utdelningen av häftet under installationen främjade presidentens budskap till dessa tusentals medborgare.

Frivilliga och poliser delade ut hela 70 000 exemplar av Vägen till lycka till dem som strömmade in i Pretoria för att delta i denna historiska händelse.

Moral, ärlighet, att ta tag i sin egen framtid – alla dessa är grundläggande värden som stärks genom att tillämpa de 21 levnadsreglerna i denna guide till lycka. Och de är mycket viktiga komponenter för att bygga ett etiskt och produktivt samhälle.

Häftena var så populära att besökare snappade till sig dem så fort de såg dem, med vissa som lutade sig ut ur bussfönster för att grabba tag i ett exemplar då de inte ville vänta tills de klev av bussen. När polisen såg hur entusiastiska folk blev över att få häftena tog de lådor med Vägen till lycka och delade snart själva ut häftena sida vid sida med de frivilliga, för att nå folket som gör Sydafrika till vad det är.

Levnadsregel 10 i Vägen till lycka, ”Stöd en regering som är till för och verkar för hela folket” lyder: ”När allt kommer omkring är det folket och dess egna opinionsledare som svettas, kämpar och blöder för sitt land. Staten kan inte blöda, den kan inte ens le: den är bara en idé som människor har. Det är den enskilda människan som lever – du.”

Vid slutet av den historiska dagen rapporterades det i media att landets lyckoindex var ovanligt högt för en lördagseftermiddag: ”Denna lördag var annorlunda än andra, då till skillnad från att stämningen försämrades från kl. 14.00 och framåt, förbättrades den … och lyckonivån förblev högre än någon annan lördag, vilket speglar landets positiva stämning.”ÅTERSTÄLL ÖMSESIDIG RESPEKT

Internationella Vägen till lycka-stiftelsen arbetar för att vända på samhällets moraliska förfall genom att återställa förtroende och ärlighet med omfattande distribution av de 21 levnadsreglerna. Donationer stöder produktionen och distributionen av Vägen till lycka-häftet och läroplansmaterialet.