NYHETERÅTERSTÄLLER HEDER OCH SJÄLVRESPEKT

COLOMBIA ÄR ETT FÖREDÖME FÖR VÄRLDEN – TACK VARE MARÍA LARA

Den colombianska skådespelerskan och humanitetsförkämpen María Lara når ut med Vägen till lycka för att hjälpa varje sektor av samhället – militär personal, studerande och företag.
Som ett litet barn ville María Lara skapa förändring i sitt älskade hemland Colombia. Med Vägen till lycka gör hon det – och så mycket mer.

María Lara är en skådespelerska med en passion för sitt land – och det humanitära syftet att lyfta det. Hon föddes i Cartagena och växte upp stolt över att vara från Colombia. Men redan vid fem års ålder var hon medveten om inbördeskrig, gäng, droger och våld i sitt land. ”Jag minns att jag grät över det och i det ögonblicket sade jag: ’Colombia kommer lära världen något.’”

Lara studerade industriekonomi på högskolan och medan hon studerade för att ta sin examen vann hon en nationell skönhetstävling och fick därefter sin första tv-serie. Hon flyttade till Bogotá och hennes karriär tog fart. Men trots sin framgång kände Lara att hon hade förlorat sitt syfte. Efter att hon introducerades i Vägen till lycka (TWTH) av den venezuelanska skådespelerskan Ruddy Rodríguez fick hon ny livskraft. Hon blev Vägen till lycka-ambassadören för Colombia och skapade sitt eget specialdesignade omslag för häftet. ”Korruption, droger, gäng händer på grund av en avsaknad av moraliska värden. Det är vad Vägen till lycka hanterar”, säger Lara. Hon tog häftet med sig till medieintervjuer och snart sändes Vägen till lycka-infoannonser på tv. Ett av hennes första seminarier var för tidigare medlemmar av det ökända gänget Latin Kings. Sedan, för att nå ungdomar innan gängen gjorde det, började hon hålla seminarier för barn. Ett seminarium ledde till nästa tills hon gav 3 eller 4 per dag och nådde slutligen 14 854 barn med Vägen till lycka. Dessutom har hon inte bara levererat till anställda på 121 företag, utan även till polisen, som tog Vägen till lycka till gatorna, vilket skapar en bättre relation med allmänheten. Med narkotikahandel, kriminalitet och ”styckningshus” (där offren för kartellkrigen dödades) som upptäcktes väster om Bogotá i Buenaventura bestämde sig Lara för att bege sig dit. Hon levererade Vägen till lycka till 300 militärer från flottan, armén och polisen, som delade ut hela 200 000 häften i staden. Inom 8 månader rapporterade media att brottsligheten i området hade minskat med 70 procent och Lara inbjöds att leverera till militärens främsta officerare. När försvarsministeriet mottog ett pris av Transparency Internationals Colombia-avdelning som det bästa ministeriet och näst mest etiska bland 287 institutioner i landet tackade de Vägen till lycka och María Lara för att ha hjälpt dem ”garantera insyn, baserad på grundläggande värden, principer och normer”. Med Colombias mordfrekvens som är lägst på 42 år säger Lara: ”Vi återställde vårt land. Jag är väldigt stolt.” Se hela berättelsen på sv.scientology.tv/MLara.AGERA
Tillhandahåller en moralisk kompass i skolor

De 21 levnadsreglerna i Vägen till lycka hjälper till att tillhandahålla en moralisk kompass för elever.

Våra skolor är den perfekta miljön för att lära ut de icke-religiösa moraliska värderingarna som presenteras i Vägen till lycka. Nu är det en perfekt tid för lärare och utbildare att beställa Vägen till lyckas undervisningsmaterial och börja använda det i sina klassrum.

Detta material är ett enkelt och effektivt sätt att ingjuta värderingar hos unga människor med en modern kodex som varken dömer eller fördömer och som motsvarar 2000-talets behov. Materialets kärna är Vägen till lycka: En guide till ett bättre liv baserad på sunt förnuft, med dess 21 levnadsregler.

Vägen till lyckas resurspaket för utbildare är ett perfekt paket för lärare. Det består av en fullständig läroplan, Vägen till lycka-boken på film, Vägen till lyckas informationsannonser, affischer med varje levnadsregel i boken och 24 exemplar av Vägen till lycka.

Materialet är gratis för lärare och utbildare på vagentilllycka.org/utbildare.ÅTERSTÄLL ÖMSESIDIG RESPEKT

Internationella Vägen till lycka-stiftelsen arbetar för att vända på samhällets moraliska förfall genom att återställa förtroende och ärlighet med omfattande distribution av de 21 levnadsreglerna. Donationer stöder produktionen och distributionen av Vägen till lycka-häftet och läroplansmaterialet.