NYHETERÅTERSTÄLLER HEDER OCH SJÄLVRESPEKT

DOMINIKANSKA REPUBLIKEN FINNER SIN SKÖNHET IGEN MED VÄGEN TILL LYCKA

Vägen till lycka Dominikanska republiken levererar seminarier över hela landet till alla samhällsnivåer.
Vägen till lycka-teamet i Dominikanska republiken når ut i samhället med de 21 levnadsreglerna och minskar antalet våldsbrott i det vackra karibiska landet.

När man vill ha ett lyckligt samhälle kan man inte strunta i avsaknaden av en moralisk kodex”, säger Diana Pedroni, verkställande chef för Vägen till lycka Dominikanska republiken. Nationen – som är ett populärt turistmål på grund av dess vykortsliknande stränder, kultur, musik och varma människor – lider också av över 2 000 våldsamma dödsfall per år. ”Jag såg den gemensamma nämnaren”, observerade Pedroni. ”Splittrade familjer som skapade brottslighet och sedan ett samhälle som var på väg ner istället för upp.” När hon letade efter lösningar fann hon Vägen till lycka och slog sig snart samman med Bienvenido Flores, nationella chefen för förebyggande och medborgarsäkerhet.

”Dominikanska republiken har jobbat hårt, genom olika statliga program, för att avsevärt minska antalet mord. Med Vägen till lycka fann jag levnadsreglerna som definierar sättet för en individ att ha stark moral”, sade Flores.

Pedroni och Flores blev ett ostoppbart team. Efter mötet med den nordöstra regionens polischef höll de ett seminarium för hans poliser, som sedan delade ut häftet i en stadsdel i staden Moca. Till en början var invånarna nervösa över poliskonvojen, men allt eftersom spridningen av häftena ökade, ökade även intresset. Så Pedroni och Flores höll ett seminarium för det lokalsamhället. Även om saker började se ljusare ut i Moca, blev situationen för resten av ön sämre. Pedroni levererade till intagna i La Isleta-fängelset. Sedan, för att nå hela ön, utbildade teamet ”multiplikatorer” som gick från stad till stad och höll seminarier på varje samhällsnivå – från företag till rehabiliteringscenter och universitet, vilket nådde 250 000. Efter det samarbetade de med myndigheterna i provinsen Espaillat för att leverera över hela regionen. Sedan utbildade de kadetterna i militärakademin. Med ett så stort intresse och leverans som spreds över hela landet inrättades en officiell Vägen till lycka-stiftelse i landet. Snart anslöt sig människor över hela landet till Stiftelsen och häftesdistribution skedde överallt, från Gamla staden i Santo Domingo till Boca Chica-stranden och Merengue-festivalen och mer, vilket slutligen nådde 2,2 miljoner människor med Vägen till lycka. Vad som följde var en 21-procentig minskning av antalet våldsbrott, vilket fick guvernören i provinsen Espaillat att säga: ”Detta är kärnan i Vägen till lycka – att återvinna det som samhället har förlorat.”

Se hela berättelsen på sv.scientology.tv/DPedroni.AGERA
Skapa ditt eget anpassade omslag

Individer, företag och ideella organisationer har skapat specialdesignade omslag, och det kan även du.

Vägen till lycka är den första moralkodex som är baserad helt och hållet på sunt förnuft, och med den får du ett effektivt och enkelt verktyg att lyfta upp ditt eget samhälle med.

Det är meningen att man ska sprida budskapet och levnadsreglerna i häftet. På sidan med titeln ”Varför jag gav dig den här boken” står det ”Din överlevnad är viktig för mig”.

Individer, företag, ideella organisationer, polismyndigheter och styrande organ har tagit till sig det budskapet och gjort Vägen till lycka till sin egen. De gör detta genom att skapa anpassade omslag som kommunicerar deras unika roll för att åstadkomma en bättre värld – ett mål som de 21 levnadsreglerna kommer att hjälpa till att uppnå.

De använder häftena med sina medlemmar, personal, anställda och de människor de når i sitt arbete för att stärka moraliska värden inom alla sektorer av samhället.

Du kan göra samma sak genom att sammanställa dina idéer för ett specialdesignat omslag och sedan kontakta Way to Happiness Foundation International.ÅTERSTÄLL FÖRTROENDE OCH ÄRLIGHET

Internationella Vägen till lycka-stiftelsen arbetar för att vända på samhällets moraliska förfall genom att återställa förtroende och ärlighet med omfattande distribution av de 21 levnadsreglerna. Donationer stöder produktionen och distributionen av Vägen till lycka-häftet och läroplansmaterialet.