Stoppar bomberna

|

Pakistan

.

January 21, 2010

|

Bomberna slutade falla i tre veckor efter att Vägen till lycka-häften, som tryckts på språket urdu, distribuerades i städerna Lahore, Islamabad och Rawalpindi i norra Pakistan. Alla dessa städer ligger inom tre timmars körväg från gränsen till Afghanistan. Talibanska extremister med träningsläger i Afghanistan hade under flera månaders tid rest fram och tillbaka över gränsen obehindrat för att driva sin terrorkampanj – detonera bomber på allmänna platser i Pakistan och sedan fly tillbaka till sina välskyddade fästen i Afghanistan.

Det var då en pakistanska, som nu bor i USA, bestämde sig för att göra något åt situationen. Razia Kahn åkte tillbaka till detta oroliga område i sitt hemland med 10 000 Vägen till lycka-häften på urdu. ”Det var magiskt” sa Razia. ”Myndigheterna hade svårt att tro att vårt lilla häfte kunde göra sådan stor skillnad, men bara några timmar efter att vi inlett vår Vägen till lycka-kampanj minskade antalet rapporter om våld. Bombardemanget upphörde så fort det sista häftet hade delats ut.”

Razia säger att hon vet att det finns tjänstemän inom staten och skolverket över hela norra Pakistan som absolut skulle vilja att Vägen till lycka-kampanjen fortsatte. De försöker lösa finansieringen av projektet, för de vet utan tvivel att tiotusentals liv har räddats genom den positiva inverkan som kampanjen redan haft.