NYHETERÅTERSTÄLLER HEDER OCH SJÄLVRESPEKT

VÄGEN TILL LYCKA KÖR FÖR ATT ÅTERSTÄLLA LUGNET TILL TAMAULIPAS I MEXIKO

I Mexiko reser Vägen till lyckas (TWTH) Tamaulipas-avdelning över hela delstaten och besöker skolor och samhällen med sin lastbil och visar boken som film.
När drogkartellernas krig splittrade lugnet i delstaten Tamaulipas i Mexiko blev Vägen till lycka-avdelning kreativ för att kunna lugna våldet och återställa en viss känsla av trygghet.

Hur gör man för att lätt nå ungdomar i en hel mexikansk delstat? Den frågan besvarades när Vägen till lyckas (TWTH) avdelning i den nordöstra mexikanska delstaten Tamaulipas monterade en stor tv-skärm och högtalare på en lastbil med Vägen till lycka-skylten och körde från skola till skola och område till område med de 21 levnadsreglerna bokstavligen i släptåg.

När lugnet i Tamaulipas splittrades av att en väpnad konflikt blossade upp mellan Zetas och Golfens drogkarteller år 2010 blev vissa städer som gränsar till Texas ”spökstäder” när invånarna flydde från våldet. Konflikten inkluderade massakern på 72 migranter år 2010 som man tror var kopplade till Zetas. Ciudad Mante, Tamaulipas-staden där avdelningen finns, gick från att vara en lugn och fridfull stad till en med kaos och skräck. Staden blev till slut känd som en plats för illegala kyrkogårdar för kartellernas offer.

Vägen till lycka-avdelningen satte därför igång med sina Goda nyheter-nyhetsbrev för att motverka de oroväckande rubrikerna man såg i Tamaulipas tidningar. Nyhetsbreven inkluderade ett kapitel från boken Vägen till lycka, och de delades sedan ut från hem till hem i Ciudad Mante. Men när den låga nivån på läs- och skrivkunnighet i området hindrade en del från att få budskapet i nyhetsbrevet fick de Vägen till lycka-infoannonserna att visas varje dag på den lokala tv-kanalen. Sådana budskap som levnadsregel nummer 4: ”Älska och hjälp barn”, levnadsregel nummer 8: ”Mörda inte”, levnadsregel nummer 9: ”Gör inget olagligt” och levnadsregel nummer 19: ”Försök att inte göra sådant mot andra som du inte skulle vilja att de gjorde mot dig” visades i tv.

Men det räckte inte och det är därför man år 2014 monterade tv-skärmen på en lastbil som sedan dess har i fyra år kört runt i Tamaulipas och i snitt nått mer än 18 000 barn om året. Detta resulterade i en tv-kanal som sände ett tre timmar långt program om Vägen till lycka, med intervjuer med studerande som berättade hur Vägen till lycka förändrade deras liv till det bättre. Sedan började Vägen till lycka-infoannonserna spelas upp i Organización Radiofónica Tamaulipeca-radio varje timme och nådde därmed mer än 300 000 människor i delstaten. Man försummade givetvis inte sin hemstad, då fem radiostationer i Ciudad Mante också började spela upp infoannonserna, som även sändes på en radiostation i delstatens huvudstad, Ciudad Victoria.

Vägen till lyckas Tamaulipas-team fortsätter att återställa lugn och trygghet i sin älskade delstat.ATT VIDTA ÅTGÄRDER
Starta en Vägen till lycka-avdelning

Teddy Sichinga förändrar den zambiska landsbygden med Vägen till lycka.

Vägen till lycka är en världsomspännande gräsrotsrörelse med över 110 miljoner häften som delats ut av individer på 117 språk. Från USA till Storbritannien och över hela Sydafrika, Sydamerika, Australien, Taiwan och nästan överallt däremellan sprider folk Vägen till lycka i varje större land på jorden.

Vi är beroende av våra frivilliga och avdelningar för att uppnå vårt mål. För att gå med i en befintlig avdelning eller starta en grupp i din stad, kontakta oss eller gå in på vagentilllycka.org och fyll i formuläret.

För att se hur Vägen till lycka-budskapet väcker genklang hos bönder och bybor i Zambia, titta på scientology.tv. Teddy, en präst, presenterade Vägen till lycka för den fattigdomsdrabbade afrikanska nationens människor.HJÄLP TILL MED ATT ÅTERSTÄLLA FÖRTROENDE

Internationella Vägen till lycka-stiftelsen arbetar för att vända på samhällets moraliska förfall genom att återställa förtroende och ärlighet med omfattande distribution av de 21 levnadsreglerna. Donationer stöder produktionen och distributionen av Vägen till lycka-häftet och läroplansmaterial.