NYHETERÅTERSTÄLLER HEDER OCH SJÄLVRESPEKT

SPRIDER LYCKA VID ÅRLIG PARAD

Vägen till lyckas kortegevagn vid det 34:e årliga ”Jul i byn”-firandet i Fair Oaks i Kalifornien, sponsrat av handelskammaren.
De 21 levnadsreglerna för lycka främjas vid det 34:e julfirandet.

Det 34:e årliga ”Jul i byn”-firandet, som sponsras av handelskammaren i Fair Oaks i Kalifornien, spred julstämning för tusentals i fjol med ett pepparkakshus, konsthantverk i tomtens verkstad och ljusparaden på Fair Oaks Boulevard.

Scientology Kyrkan i Sacramento och lokala Scientology missioner slog sig ihop för att skapa en kortegevagn för årets parad för att hylla Vägen till lycka – en av många parader som lokala grupper deltar i. Kortegevagnarna rullade paradvägen fram åtföljda av marscherande orkestrar, dansare, myndighetspersoner, veteranbilar och allmän julglädje.

Frivilliga från lokala avdelningar av Vägen till lycka-stiftelsen hjälpte till att skapa kortegevagnen. Scientology Kyrkan och dess missioner sponsrar dessa avdelningar för att lyfta sina samhällen genom att förespråka den icke-religiösa vägledningen för ett bättre liv, baserad på sunt förnuft.

På kortegevagnen satt en ung frivillig och höll ett plakat med titeln på en av Vägen till lycka-häftets 21 levnadsregler: ”Hedra och hjälp dina föräldrar” – ett passande motto för det familjevänliga evenemanget. I kapitlet kan man läsa:

Man måste trots allt hålla i minnet att de är de enda föräldrar man har. Och i och med det bör man, oavsett vad som händer, hedra dem och hjälpa dem.

Vägen till lycka inbegriper att stå på god fot med sina föräldrar eller med de som har uppfostrat en.” – Levnadsregel 5VI VILL verkligen ATT DU HÖR AV DIG

Det är aldrig för sent för en nystart; och aldrig för sent att rädda någon annans möjlighet till en bättre morgondag genom att ge honom Vägen till lycka, vilket dessa två berättelser illustrerar.

ARTIST

”Jag var ett sådant där barn som man kollektivt kallade ’problemet’. Och det var sant – trubbel med polisen, med min skola, med mina föräldrar. Det gick inte bra för mig personligen – begick brott, missbrukade alkohol, och jag började med droger. Jag fick F från skolan, F för Frånvaro.

Mina föräldrar lämnade ett exemplar av Vägen till lycka på min säng och jag satte mig ner och läste det. Boken innehöll många begrepp som jag alltid hade velat leva upp till, men inte gjort, till och med några verkligt enkla som jag inte tyckte var något problem för mig, som ’Var värdig förtroende’.

Något hände med mig när jag konfronterades med detta kalla hårda faktum, och insåg att jag inte var värdig förtroende. Jag beslöt mig för att ändra mig. Jag började fatta korrekta beslut i mitt liv. Jag är nu en mycket framgångsrik skådespelare och kompositör. Faktum är att min första internationella premiär är med Brandenburgs filharmoniska orkester. Jag stödjer det här programmet för jag vet att om mina föräldrar inte hade gett mig boken skulle jag förmodligen ha suttit i fängelse nu.”

15-ÅRING

”Stöld, slagsmål, skolkning, droger, att vara uppkäftig mot min mamma – det var bara några av de saker som jag gjorde varenda dag för två år sedan. Jag hade inga mål i livet. Jag struntade i om någon sköt ihjäl mig. Jag hade ingen kommunikation med min familj.

Jag påbörjade en kurs baserad på Vägen till lycka och jag kan stolt säga att den räddade mitt liv. Nu anstränger jag mig och klarar mig verkligen bra i skolan. Jag har fin kommunikation med min familj. Viktigast av allt, nu har jag ett mål.”FAKTA

VÅLDSBROTT I USA
Dessa siffror beskriver den utmaning som medborgare och brottsbekämpande myndigheter konfronteras med.

1 248 185

VÅLDSBROTT

begångna under ett år – en ökning på 4,1 % jämfört med året innan

95 730

VÅLDTÄKTER

rapporterade till brottsbekämpande myndigheter under en 12-månadersperiod

7 919 035

EGENDOMSBROTT

under ett år, bland annat inbrott, snatteri och stöld av motorfordon

15,6

MILJARDER DOLLAR

förlorade i egendomsskador och brott på ett enda år

10,7

MILJONER GRIPANDEN

görs av amerikanska brottsbekämpande myndigheter under en period på 12 månader, trafikförseelser ej medräknadeHJÄLP TILL MED ATT ÅTERSTÄLLA FÖRTROENDE

Internationella Vägen till lycka-stiftelsen arbetar för att vända på samhällets moraliska förfall genom att återställa förtroende och ärlighet med omfattande distribution av de 21 levnadsreglerna. Donationer stöder produktionen och distributionen av Vägen till lycka-häftet och läroplansmaterialet.