NYHETERÅTERSTÄLLER HEDER OCH SJÄLVRESPEKT

FILIPPINERNAS NATIONELLA POLIS ANVÄNDER DE 21 LEVNADSREGLERNA FÖR ATT ÅTERUPPBYGGA EN NATION

Davao-polisen i Filippinerna visar stolt upp sina exemplar av Vägen till lycka under en utbildningssession.
Vägen till lycka-ambassadören Jerry de Tagle arbetar med filippinska tjänstemän för att nå varje invånare på Filippinerna med de 21 levnadsreglerna i Vägen till lycka.

Efter att ha hört om ”det colombianska miraklet”, varigenom distributionen av Vägen till lycka till 20 procent av den colombianska befolkningen resulterade i en 62-procentig minskning av mord, gjorde filippinaren Jerry de Tagle upp en plan på hur han skulle få till stånd det colombianska miraklet i sitt hemland.

När brott ökade med 46 procent över hela den filippinska övärlden år 2015 blev Filippinernas nationella polis desperata efter sätt att återställa fred och säkerhet för dess befolkning.

Sålunda förenade de Tagle sina krafter med Davaos polischef och höll sitt första utbildningsseminarium för 45 poliser och personal. En månad senare utförde dessa poliser sin första pilotdistribution, vilket nådde 2 000 personer med Vägen till lycka i ett av Davaos mest brottstäta områden – Bankerohan-marknaden. Detta resulterade i en omedelbar 70-procentig minskning av brottsligheten i området.

Ryktet om Vägen till lyckas effektivitet spred sig bland tjänstemän i den filippinska militären och polisen, som insisterade på att de Tagles team skulle komma och utbilda deras soldater och poliser. Från överste Rodrigo Bonifacios begäran om att utbilda 18 000 fångvaktare, till begäran från 1003:e armébrigaden – de som utbildades på de 21 levnadsreglerna startade en nationell Vägen till lycka-kampanj. På liknande sätt delade polisen ut Vägen till lycka från dörr till dörr till langare och missbrukare i Davao och uppmuntrade dem att sluta med droger för gott.

Bara tre månader efter att de Tagle höll sitt första seminarium hade 1 065 missbrukare och langare lämnat in sig själva till polisen i Quezon City. Det slutade med att de Tagle tände gnistan till en filippinsk Vägen till lycka-revolution. Mer än 7 800 tjänstemän utbildades på programmet, 33 000 Vägen till lycka-häften delades ut över hela landet, och över 6,1 miljoner filippinare nåddes genom bokdistribution och media.

Som ett resultat tillkännagav den filippinska nationella polisens generaldirektör Ronald dela Rosa en 49-procentig minskning av brottsligheten år 2016 jämfört med året innan.

Sedan dess har de Tagle fortsatt att expandera sina utbildningsseminarier. På senare tid utbildade han 3 000 personer, däribland en general, borgmästaren och andra polis- och myndighetspersoner, i ”Etik för att bygga en nation”.

Jerry de Tagle ser till att rörelsen som de 21 levnadsreglerna väckte fortsätter att skapa förnuft inom varje område av den filippinska nationen.ATT VIDTA ÅTGÄRDER
Ett nytt år av potentiell lycka

Frivilliga sopar rent i förberedelse för Hollywoods världsberömda julparad.

Ett helt nytt år är här. Det finns många saker man kan göra under året för att tillämpa levnadsreglerna i Vägen till lycka och göra verklig skillnad i ens eget liv och i samhället. Förra året föresatte sig Los Angeles Vägen till lycka-avdelning att se till att deras hemstad glittrade för tittare som såg Hollywoods årliga julparad.

Det är det största julfirandet i USA, som drar till sig mer än en miljon deltagare och som ses av miljontals fler i tv. Så genom att tillämpa levnadsregeln ”Skydda och förbättra din miljö” organiserade frivilliga en gatustädningsdag dagen innan paraden. Detta fick staden att donera dussintals sopborstar, borstar, spadar och andra rengöringsartiklar.

En representant för Los Angeles stadsfullmäktige mötte teamet för att ge startskottet. Ett team på 30 gick ut på gatorna i Vägen till lycka-tröjor och fyllde dussintals påsar med smuts och skräp som de plockade upp från gatan paraden skulle färdas på. Under paraden nästa kväll fick miljontals människor över hela världen se Hollywood glittra.DONERA

Internationella Vägen till lycka-stiftelsen arbetar för att vända på samhällets moraliska förfall genom att återställa förtroende och ärlighet med omfattande distribution av de 21 levnadsreglerna. Donationer stöder produktionen och distributionen av Vägen till lycka-häftet och läroplansmaterialet.