NYHETSBREV

SKAPAR LUGN I OROLIGA TIDER

Vägen till lyckas Bryssel-team går från butik till butik och erbjuder sina specialdesignade fred-och-solidaritet-häften för ägarna och deras kunder.
Bryssels butiksägare vill gärna bidra till att få ut Vägen till lyckas allmänna budskap om tolerans.
Vägen till lycka-häften för att upplyfta medborgarna i ett ängsligt Bryssel.

Under det att Belgien tog sig ur chocken i kölvattnet på det dödligaste terroristdådet i dess historia intensifierade Bryssels Vägen till lycka-team deras arbete med att införa de 21 levnadsreglerna och deras lugnande inverkan i landet.

Sedan dess har de lanserat en fred-och-solidaritet-kampanj med specialanpassade Vägen till lycka-häften där omslaget pryds av en symbolisk duva och Belgiens flagga, vilka de får ut överallt. Man finner nu dessa häften överallt i Bryssel.

Genom regelbundna besök till populära butiker har teamet fått ut mer än 1 000 häften. Butiksägare av alla raser, religioner och nationaliteter har anammat den första moralkodexen helt baserad på sunt förnuft, och började direkt dela ut det till sina kunder.

Vägen till lycka innehar ett Guinnessrekord som den mest översatta boken genom tiderna. Den gavs till en butiksinnehavare på hans modersmål urdu. Han har nu exemplaret bredvid sängen och läser en levnadsregel varje kväll och tänker ut hur han ska tillämpa det för att förbättra sitt liv.

Teamet får ofta höra berättelser om hur de som fått Vägen till lycka läste den från pärm till pärm och ser den som en praktisk återspegling av deras egen personliga filosofi eller religion.

Detta är bokens stabiliserande budskap till denna omskakade stad: ”Då och då kan man känna sig som ett löv som virvlande far fram längs en smutsig gata. Men ingen har påstått att livet är något lugnt och välordnat: det är det inte”, skriver L. Ron Hubbard. ”Man kan, i större eller mindre utsträckning, göra upp en egen vägkarta och följa den.”



VI VILL verkligen ATT DU HÖR AV DIG

Varje dag når lärare, kriminalvårdare och ledare för ideella organisationer ut för att sprida moraliska värden baserade på sunt förnuft. Här följer vad de har att säga om det de åstadkommer med Vägen till lycka.

LÄRARE, PALMIERINA I BRASILIEN

Det här materialet har varit extremt viktigt för mig, för att det gett mina elever ett sätt att leva med harmoni, frid och visdom.

LÄRARE, TORREON I MEXIKO

Jag har under min uppsikt en grupp studerande i åldern 16 till 19 som bor i en farlig stad. Jag vill ingjuta värden hos dessa ungdomar. Detta paket har varit underbart i detta syfte – eleverna älskar det.

LÄRARE, TINAQUILLO I VENEZUELA

Jag arbetar för en high school och ett idrottsuniversitet. På båda finns det många tonåringar som saknar tillgivenhet och värden. Detta paket förändrar liv.

KRIMINALVÅRDARE, USA

Jag undervisade en rehabiliteringskurs för intern på fängelset och upptäckte att Vägen till lyckas videor var mycket användbara för att lära ut livsfärdigheter. De intagna kände igen sig själva hos personerna i dem och det väckte en hel del konversation och diskussion.

LÄRARE, USA

Detta häfte och dvd:n är underbara att använda. Jag gillar att det finns en informationsannons innan videon – detta ger en fantastisk möjligt till diskussion om det de studerande har sett i verkliga livet. Jag har delat med mig av detta med specialläraren som jobbar med mig samt kuratorn på min skola. Specialläraren tittar på videorna tillsammans med oss och bidrar till diskussionerna. Kuratorn är jätteglad att jag gör någonting sådant här med mina elever.

PROGRAMSAMORDNARE, USA

Vi presenterar förströelseprogram och återfallsförebyggande program åt ungdomsdomstolarna i Las Vegas i Nevada och finner att detta material gör en enorm skillnad.



HJÄLP TILL ATT FÖRÄNDRA VÄRLDEN

Internationella Vägen till lycka-stiftelsen arbetar för att vända på samhällets moraliska förfall genom att återställa förtroende och ärlighet med omfattande distribution av de 21 levnadsreglerna. Donationer stöder produktionen och distributionen av Vägen till lycka-häftet och läroplansmaterialet.