VINTERN 2015NYHETSBREV

Vägen till lycka bringar nytt liv
MOTORSTADENS TEAM SLÅR TILLBAKA MOT STADENS FÖRFALL

Landmärket Spirit of Detroit är en passande bakgrund för Vägen till lycka-teamet att ingjuta nytt liv i staden.

Detroit, Michigan, en gång hyllad som motorstaden för sin bilindustri och Motown för dess musikaliska arv, är idag en av de metropoler i USA som har mest problem. Stigande arbetslöshet, brottslighet och narkotikahandel drev 25 % av befolkningen till utflyttning under det senaste årtiondet, och lämnade tiotusentals övergivna företag, byggnader och bostäder efter sig. År 2013, blev Detroit den första stora amerikanska staden att förklara sig i konkurs. Men en växande rörelse, som involverar Detroits invånare som har bestämt sig för att ingjuta nytt liv i sin stad, kämpar tillbaka mot det skrämmande scenariot av stadsförfall i denna grogrund för brott. Monika Biddle var bland dem. Hon inspirerades av att Vägen till lycka bidrog till att sänka brottsligheten i andra städer, och vill ha samma resultat i Detroit.

läs vidare >>

DOMINIKANSKA REPUBLIKEN
Viceministern för högre utbildning leder Vägen till lycka

Enid Gil, viceminister för högre utbildning, Dominikanska republiken, på hennes möte som nationell ledare för Vägen till lycka.

Även om Dominikanska republiken är den mest populära destinationen i Västindien, plågas de av skenande sociala stridigheter. Under de senaste två decennierna har mordfrekvensen ökat med 25 % och landet har blivit den största narkotikabasen i Karibien. Det offentliga utbildningssystemet (det värsta i Karibien och Centralamerika, där nästan 50 % av alla barn hoppar av skolan) leder till en hög arbetslöshet (15 %). Barnarbete och ungdomsprostitution frodas.

läs vidare >>

Vägen till lycka
FÖRÄNDRAR VÄRLDEN MED EN PERSON ÅT GÅNGEN

Den djupgående inverkan av Vägen till lycka styrks av förändring till det bättre i livet för individer som i sin tur genomsyrar hela gemenskaper och samhällen, som i dessa exempel.

Högskolerektor, Michigan:
”Vi har haft en 80-procentig minskning av våldet i skolan under året. Vi har också upplevt en minskning i respektlösa attityder mot lärarna och i bruket av vulgärt språk. Eleverna är numer benägna att sitta ner, lugna sig, tänka på vad de gör och föregå med gott exempel. Det är en 100-procentig förbättring.”

Exekutiv utbildningsansvarig, Kalifornien:
”Vi hänvisar ständigt våra anställda till boken för att hjälpa dem handskas med personliga problem. Uppriktigt sagt så är boken en bidragande faktor till vår framgång.”

läs vidare >>

112 MILJONER HÄFTEN
112 språk

Eftersom Vägen till lycka är till för alla har den översatts till 112 språk, inklusive de som talas av relativt få människor som:

Haitisk kreolfranska Tillsammans med franska är det ett av Haitis två officiella språk, som talas av 12 miljoner människor.
Maoriska Tillsammans med engelska är det ett av Nya Zeelands officiella språk som talas av 23,7 % (160 000) av maoribefolkningen.
Tetum Tillsammans med portugisiska, är det ett officiellt språk i Östtimor, som talas av 85 % av de 1,1 miljoner människorna.


FAKTA
Brottslighet sjunker med Vägen till lycka

Polisen rapporterar att brottslighet sjunker i samhällen genomsyrade med Vägen till lycka:

Plettenberg Bay, Sydafrika: Efter distribution tillsammans med polisen av Vägen till lycka på engelska, afrikaans och xhosa, föll snatteri med 63 %, försök till affärsinbrott med 67 % och grovt rån med 100 %.

Ciudad Juarez, Mexiko: På ”världens farligaste stad”-listan, sjönk den från nr 1 till nr 37 efter distribution av Vägen till lycka, med mord 2013 på sin lägsta nivå sedan 2008.EN GUIDE TILL ETT BÄTTRE LIV BASERAD PÅ SUNT FÖRNUFT

Vägen till lycka-häftet med 21 levnadsregler (regler eller riktlinjer för uppförande) är mittpunkten i ett omfattande utbildningsprogram för skol- och samhällslärare, affärsutbildare och anställda inom kriminalvården – komplett med lektionsplaner och audiovisuella läromedel.HJÄLPER ANDRA ATT FINNA VÄGEN TILL LYCKA

The Way to Happiness Foundation International (Internationella Vägen till lycka-stiftelsen) arbetar för att vända samhällets moraliska sönderfall genom att återställa förtroende och ärlighet genom omfattande distribution av de 21 levnadsreglerna. Donationer stöder produktion och distribution av Vägen till lycka-häftet och läroplansmaterialet.